woensdag, 17 juni 2015

Kester motorcross 2015

De start van een motorcross is altijd een geweldig moment ! Kippenvel gevoel, als tientallen motoren alles geven,  die eerste 100 meters voor de eerste bocht, alles geven om van in het begin bij de kopgroep te zijn, en dan nog... een kleine fout, verkeerde inschatting kan veel posities schelen.

Kortom, zo'n start is iets wat je moet meegemaakt hebben om te snappen wat het is, hoe het voelt, het gedreun van losgeslagen paardekrachten, het trillen van de grond, het lawaai en gedruis van duizenden kluiten grond die letterlijk omhoog gespoten worden door de malende banden die nijdig hun sporen trekken in het rulle Kesterse zand ! De blauwe walm van uitlaatgassen die je de adem beneemt... Dit is pure rock & roll ! Let the show begin !!  (In het dagelijkse leven geniet ik graag van rust en stilte, maar het donderend lawaai van Kester... dat is zoals dat rock festival meemaken dat je altijd al wou zien en horen)

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

 

Na de start, als de horde grommende machines verdwenen is achter de eerste bocht, is het vlug naar een op voorhand gekozen plaatsje hollen. De laatste bocht van de race, daar verwacht ik spektakel , en het is niet ver. Gelukkig staat er niet veel volk en heb ik vrij zicht op het veld Tong uitsteken.

Net op tijd om de eerste renners te zien die de bocht nemen ! Om de bewegingen en de opgespoten grond in de actie van het moment te bevriezen heb ik de iso op 2000 gezet, de sluiter op f8. Zo kon ik nog nipt 1/4000 sec eruit persen, juist genoeg om de actie te "bevriezen". Om het 'teveel' aan licht te compenseren, heb ik 1 stop licht eraf gepitst. De Canon 6D kan gemakkelijk iso2000 aan, zonder ruis in de foto's te gooien. Met goe gerief werken is plezant Stoer . De camera stond op continue shoot, 5 foto's per seconde, om geen enkel moment te missen. Alle foto's die je ziet zijn onbewerkte jpeg's. (Al mijn "sport" foto's doe ik in jpeg, omdat ik anders teveel werk heb in lightroom of photoshop) Voila, en meer technische uitleg ga ik niet meer geven :-)

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

Die crossers komen met een ongelooflijke snelheid door de bocht geknald, amai ni ! Sommige crossers liggen  bijna 30° schuin als ze die bocht ronden... ik geniet van het schouwspel ! Na de bocht is het terug alles, maar dan ook alles geven om zich los te rijden van de anderen. Zie hoe crosser nr 71 zijn machine omhooggetrokken wordt door de overdosis tomeloze pk's die ineens vrij komen ! Gelukkig zijn het allemaal heel ervaren rotten, die hun machines in de hand hebben... Het lijkt enorm gevaarlijk, maar het zijn berekende risico's, die ze overvloedig hebben geoefend.

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

Soms zie je ze gelijk de bocht ingaan, door tactisch of heel slim te spelen lukt het een crosser om in die bocht de kop positie te nemen. Het is vaak centimeter werk, berekende risico's. Daar is lef voor nodig, veel lef en moed. Al die maneuvres in een halve seconde tijd zien, beslissen en uitvoeren... Je moet het maar doen zeg ik dan !

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

In die bocht stond een groepje kwebbelende vrouwen. Het was heel grappig om zien dat ze achter een grote paraplu gingen schuilen om zich te beschermen tegen de hoog opvliegende kluiten grond Tong uitsteken  Als ze 2 meter naar links of rechts gingen staan, hadden ze absoluut geen last gehad van die opspattende modder Stoer.  Nou ja, ieder zijn ding zeker ?. Mijn toekomstige schoonzoon en ik (+ vele omstaanders) hebben daar smakelijk om gelachen. Vrolijke en gekscherende opmerkingen vlogen heen en weer ... Sfeer !! Knipogen

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

Na een paar ronden was het terrein letterlijk helemaal omgeploegd... de alles vermalende banden trekken diepe voren uit de Kesterse grond, de 'droge' laag was letterlijk weggevreten, verpulverd. De natte laag (door de hevige onweer regen van de vrijdag daarvoor) kwam vrij, het parcours veranderde al snel in een smeuïge modderbrij, waar de machines in wegzonken, er zich letterlijk daaruit moesten trekken... 't was een spektakel van de bovenste plank ! De renners moesten al hun kunde en truukjes bovenhalen, om de vaart erin te houden. Voor ons, toeschouwers, was deze bijkomende moeilijkheid extra genieten !

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

 

 Motorsport en vrouwelijk schoon gaan hand in hand Stoer   400mm is handig om van veraf leuke dicht nabij kiekjes te maken Tong uitsteken

kester,motorcross,sport,sportfotografie,moto,canon,motorsport,motoren,cross

(wordt vervolgd)

Commentaren

wat een spektakel!
prachtig vastgelegd, de mooie benen inbegrepen :-)

Gepost door: fotorantje | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

wat een gekte dirk :-) schitterend hoe je het opspattende zand gevangen hebt

Gepost door: klaproos | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

schitterende actiefoto's Dirk..

ook die benen mogen er zijn

prettige dag

Gepost door: willy | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Sterke foto's van deze "benensport" Het verslag is om van te snoepen Dirk Ohh die foto's kunnen zo in "motorsport" Sportieve groetjes

Gepost door: willy duvel | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Mooie actiefotografie Dirk!

Gepost door: claude scholten | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Prachtig gefotografeerd spektakel, Dirk !
Lie(f)s.

Gepost door: Lies | woensdag, 17 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Schitterende actiefoto's Dirk.
Mooi scherpte op de juiste plaats.

Ik hoor bijna het geluid bij de start.
Kon je de camera schoon houden van zand en stof?
Groetjes

Gepost door: Aly | donderdag, 18 juni 2015

Reageren op dit commentaar

De start, je je beschrijft het schitterend, het gebrom, de motoren die hun verse geluid laten horen, de stand van de motoren, het hoort er allemaal bij!
En wie nu nog durft te vertellen dat mannen niet allemaal hetzelfde zijn? Vrouwelijk schoon? Nu kijken mag altijd, als ik een mooi bloot bovenlijf zie, zal ik ook eens kijken zulle en fotograferen als het kan :-)

Gepost door: Joke | donderdag, 18 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Nu ja, wij mannen, kunnen het ook niet aandoen Joke ... Het zit ingebakken in onze genen ;-) De schoonheid van moeder natuur zit zeker ook verweven in vrouwelijk/mannelijk schoon ;-) Een tijdje geleden zong 'De nieuwe snaar' hun bekende liedje : "In de fotografie... Want een prachtstuk voor mijn lens, is mijn allergrootste wens..." Moet er nog zand zijn ? :-) Groetjes van Dirk

Gepost door: Dirk | donderdag, 18 juni 2015

Een geweldig verslag je waant je erbij zo mooi en het is haast niet te geloven dat die jongens niet plat gaan.

Gepost door: Bas | donderdag, 18 juni 2015

Reageren op dit commentaar

...het is toch een echte waaghalzerij Dirk...liever zou ik op een stevig stel benen staan, waar jij blijkbaar evenzeer belangstelling voor hebt...Uw fotografie, altijd veelzeggend en mooi Dirk...groetjes van rené

Gepost door: rené vanoirbeek | vrijdag, 19 juni 2015

Reageren op dit commentaar

Ongelooflijk goed geklikt!!!
Alsof we er zelf bij waren.

Gepost door: Gidsjoris | zaterdag, 20 juni 2015

Reageren op dit commentaar

400mm is handig om van veraf leuke dicht nabij kiekjes te maken whaaaaaaa...... heerlijke tekst Dirk *grinnik*.

en ja, je helft ook niet altijd alles in raw te fotograferen, want dat doe ik ook niet. Het is net wat voor onderwerp je wil vastleggen en in dit geval is dat bij de motorsport. Je hebt er echt hele mooie plaatjes van gemaakt en ook de kleuren zijn iet te versmaden. Snelheid is hier de perfectie en daar ben je heel goed in.

Groetjes, Helma

Gepost door: Helma | zondag, 21 juni 2015

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.