woensdag, 19 oktober 2011

Het kleine wereldje

Licht & water is leven...

Deze mug is uit haar larvencocon gekropen, laat zich door de zon warmen en drogen

ze maakt zich op, om haar stekelig leven te beginnen.

De schoonheid van dauw

 

Fiat lux...

een wondermooi momentje is het toch...

Ik kan me heel goed voorstellen waarom mensen onze zon als godheid aanbidden. Ook vandaag nog zijn er nog vele mensen die onze ster aanbidden.

De schoonheid van dauw

18:00 Gepost door Dirk in fotografie, macrofotografie | Commentaren (10) | Tags: de schoonheid van dauw | | | |  Facebook

Commentaren

Heel erg mooi Dirk Jij bent wel heel sterk !! Dat licht tja enz !! Maak jij die opnames in "raw" ?? of is dat niet zo goed ? Groetjes ne nieuwsgierige dommmerik !

Gepost door: willy Duvel | woensdag, 19 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Voor Willy
al mijn foto's zijn raw, zo behoud ik de volledige vrijheid in afwerking, nabewerking, enz.
Ik neem alleen foto's in *.jpg (direct klaar) als het echt rap moet klaar zijn (voetbalwedstrijd , een koers, kortom, alle foto's die asap moeten klaar zijn,omdat de mensen erop wachten)
Mag ik je deze raad mag geven : Koop een goed boek over moderne digitale fotografie, ik kan je dit boek aanbevelen: "Bewuster en beter mooiere digitale foto's maken" , Van Duuren Media , isbn: 978-90-5940-396-3 ('k heb het 30€ betaald bij Standaard boekhandel)
Hier wordt alles klaar en duidelijk uitgelegd, ze behandelen letterlijk alles van de fotografie, 't is vlot leesbaar en heel begrijpelijk geschreven,met vele voorbeelden en toffe praktische oefeningen Misschien is dit iets voor onder de kerstboom Willy ?
enne... mensen met vragen zijn zeker niet dom, ze durven tenminste een vraag te stellen :-)
Groetjes, Dirk

Gepost door: Dirk | woensdag, 19 oktober 2011

Kan je even de MUG voor mij bellen ben achterover geslagen,wat een mooie foto.Ze zit precies op een wolkje in de plaats van op een blad.Dat beetje blauw op dat lijf fantastich,en toch sla ik ze tot moes als ze rond mijn oren komt hangen want het zijn verschrikkelijke wezentjes wanneer ze mij aanvallen 's nachts en ik om 3 uur op moet om te gaan werken.

Gepost door: Claude scholten | woensdag, 19 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Mooi belicht en prachtig scherp Dirk!
groetjes

Gepost door: Dominic | woensdag, 19 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

muggen zijn niet echt mijn vriendjes ... ze zien mij wel graag , maar ik hen niet.
Hier bij jou mag ik ze eventjes van dichtbij bewonderen zonder dat het gevaarlijk wordt, je hebt voor een pracht exemplaartje gezorgd

Gepost door: merel | woensdag, 19 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

van zo dichtbij had ik de mug nog niet gezien...groeten

Gepost door: willy | donderdag, 20 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Misschien bladerde je ook al eens door mijn fotoalbum en dan zal het je waarschijnlijk niet verbazen dat ik weer met enkele vragen zit.Ik las over het boek dat je aanraadt voor digitale fotografie,maar lezen en schrijven zijn niet echt mijn ding,maar waar kan je een zeer degelijke cursus volgen(geen cursus waar je uitstapt en niets weet dus)wright to the point over digitale fotografie.Ik hoorde van een zeer goed fotograaf dat je dit in Lokeren kan maar hoorde jij over degelijke alternatieven in de buurt van Breendonk mijn woonplaats.Ik las ook over een pc die alles calibreert naar juiste kleuren,maar met analoge fotografie onderdiafragmeerde men toch ook om een warmere kleur te krijgen,daarbij leef ik in de veronderstelling dat ieder mens kleur iets anders ziet,dus waarom niet aanpassen tot je er zelf een goed gevoel bij hebt.

Gepost door: Claude scholten | donderdag, 20 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

Ik woon in Dilbeek, dus in Breendonk weet ik niets van cursussen fotografie. In Antwerpen (niet zover van Breendonk dacht ik) zal wel het een en ander te vinden zijn. Of misschien in je buurt een goeie fotoclub opzoeken, een club met een keur van fotografen in alle soorten en maten waar je echt iets kan leren ?
Wat kleur betreft, iedereen zal wel zijn eigen voorkeur hebben... bij herfst en zons-op-ondergangen neig ik zeker naar het rode, bij winterfoto's,ijs zal ik het 'koude' blauwe omarmen.. en dan nog, iedere dag is weer anders, ook je gevoelsmatigheid van die dag ... dat heeft zeker invloed op je kleurgevoel.
Groetjes, Dirk

Gepost door: Dirk | donderdag, 20 oktober 2011

de zon aanbidden dat doe ik ook wel,
maar dat stekelig serpent daar vraag ik me van af waarom dat dat bestaat :-) zij zelf zijn dan wel gek op mij

Gepost door: fotorantje | donderdag, 20 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

...prachtige foto's weer Dirk, hier geniet ik van ...groetjes van rené

Gepost door: rene vanoirbeek | donderdag, 20 oktober 2011

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.